Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، باکتری "استافیلوکوکوس اورئوس" یکی از عوامل بسیار مهم ایجاد مسمومیت غذایی در سراسر جهان است. همچنین این باکتری به عنوان عامل اصلی ایجاد عفونت در مراکز بهداشتی و درمانی شناخته می‌شود. علاوه بر این؛ ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی در این باکتری، نگرانی‌ها را در مورد آن افزایش داده است و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذاهای آماده مصرف مانند گوشت و مرغ پخته‌شده، بشقاب سبزیجات سرد و ... که بدون نیاز به آماده‌سازی مصرف می‌شوند، در دنیا محبوبیت زیادی دارند. گزارش‌های مختلف نشان داده که این قبیل محصولات غذایی در معرض آلودگی میکروبی با باکتری‌های بیماری‌زا قراردارند.

در مورد آلودگی این نوع مواد غدایی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک آن اطلاعات زیادی وجود ندارد. این باکتری‌ها می‌توانند طیف وسیعی از سم‌های باکتریایی مانند «انتروتوکسین» تولید کنند. انتروتوکسین‌ها می‌توانند بر روی دستگاه گوارش تاثیر بگذارند و باعث مسمومیت‌های غذایی شوند.

به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه اصفهان با انجام یک مطالعه وجود استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک را در نمونه‌های ناگت مرغ بررسی کردند.

این مطالعه در بازه زمانی اردیبهشت تا مهر ۱۳۹۸ انجام شد و پژوهشگران ۱۲ مرتبه از دو برند معتبر تولیدکننده ناگت مرغ در کشور، از یک فروشگاه در سطح شهر اصفهان نمونه‌گیری کردند. پس از انتقال نمونه‌ها به آزمایشگاه، آن‌ها از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین بررسی شدند.

نگاهی موشکافانه به داخل ناگت‌ها

مشاهدات پژوهشگران نشان داد که از بین ۱۲ نمونه ناگت مرغ، پنج نمونه (۴۲ درصد) آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین بودند.

در این تحقیق در مجموع ۹۳ سویه از این باکتری شناسایی شد و نتایج نشان داد که سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین سه تایپ II، III و V بودند و تایپ III فراوان‌ترین نوع آن بود.

بررسی‌های این مطالعه حاکی از این بود که نمونه‌های ناگت مرغ تولیدی هر دو شرکت دارای آلودگی بالایی به سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین هستند. در این مطالعه عنوان شد که این سویه‌های باکتریایی نسبت به «اگزاسیلین» نیز مقاوم بودند و طیف وسیعی از ژن‌های انتروتوکسینی داشتند و به همین دلیل از پتانسیل زیادی برای ایجاد بیماری در انسان برخوردار هستند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ این سویه‌ها در جامعه شیوع بالایی دارد و به نظر می‌رسد که احتمالا منشاء اصلی آن‌ها محیط‌های بیمارستانی است که به طریقی وارد محیط‌های پرورش طیور و همچنین کارخانجات صنایع غذایی شده‌اند.

این محققان می‌گویند: با اجرای دقیق اصول بهداشتی و همچنین سیستم‌های تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی می‌توان تا حد بسیار زیادی از آلودگی باکتریایی نمونه‌های غذایی ممانعت به عمل آورد.

از آن‌جایی که این مطالعه بر روی تعداد محدودی از نمونه‌های ناگت مرغ در کشور انجام گرفته است، بنابراین انجام بررسی‌های گسترده و دقیق بر روی تمامی محصولات تولید شده در کشور بسیار ضروری است.

در انجام این تحقیق فاتح رحیمی و مریم آورزمانی؛ پژوهشگران میکروبیواوژی دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی دانشگاه اصفهان، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه، بهار سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین مولد انتروتوکسین از نمونه‌های ناگت مرغ در اصفهان. ۱۳۹۸» در فصل‌نامه بیماری‌های عفونی و گرمسیری منتشر شده است.

کد خبر 609332 برچسب‌ها مواد غذایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی نمونه ها سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۴۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا خواجه ای گفت: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

وی ابراز کرد: سهمیه استان زنجان در زمینه تسهیلات مسکن روستایی در سال جاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره با اعتباری بالغ بر ۴,۰۲۵ میلیارد تومان اعتبار است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: در حال حاظر میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در استان ۵۷ درصد است که با مقاوم سازی این تعداد، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این جهش در سابقه بنیاد مسکن کم نظیر است.

خواجه ای تاکید کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند.

وی افزود: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه خواهد بود، که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان، از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است و همین مساله باعث می شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

کد خبر 6098020

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • (تصاویر) ساعت فوق‌مقاوم شیائومی با ۱۵ استاندارد نظامی
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟